WIE BEN IK

Hallo

Ik ben Katrien,  partner van Marc, mama , schoonmama en ook al oma.

Elke mama geeft zich ten volle en dat vraagt kracht en energie. En waar vindt ze die? Ergens in haar eigen balans tussen geven en nemen, tussen zorg voor haarzelf en haar kind(eren). Want door aandacht en zorg te hebben voor zichzelf kan een mama beter voor haar kind(eren) zorgen. Liefde genoeg!

In een ideale wereld voelt elke mama zich goed als mama én in andere levensrollen die ze wil opnemen. Dit met mildheid voor zichzelf, haar partner en hun kleintje(s). Ik ben ervan overtuigd dat een mama zo haar eigen flow houdt, of terugvindt als het wat moeilijker wordt. Daar mama’s in steunen, toe bijdragen, is mijn drijfveer.

Vanuit die drijfveer zette ik in 2017 de stap naar coaching en richtte Mamaflows op. De beste beslissing ooit! Sindsdien coach ik met veel engagement mama’s die terug de regie over hun leven willen nemen. Hen zien bloeien, zichzelf zien terugvinden en bewust keuzes zien maken, daar leef ook ik van op.

2020 – een nieuwe wending

Ik stap over naar vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger bij VCOK blijf ik met veel enthousiasme de mamagroepen organiseren en ondersteunen. Mama’s kunnen in dezelfde setting elkaar ontmoeten.

Mamaflows is nu een ontmoetingsplek voor mama’s

Mijn weg naar Mamaflows

Wat me tot op dit punt bracht? Die weg begon jong, al in mijn twintiger jaren. Samen met Marc een warm nest bieden aan onze kinderen was een wens. Ik werd mama, wij werden ouders. Op mijn 26ste hadden we drie fantastische dochters. Maar met die kinderen kwam ook de zoektocht naar balans, als vrouw, mama, partner, dochter, collega, vriendin,  … Ook nu, als oma, komt deze zoektocht terug. Vanop de eerste rij beleefde en beleef ik de uitdagingen die een mama tegenkomt op haar pad.

Mama’s en gezin, dat was ook professioneel een vast gegeven. Ik studeerde sociaal verpleegkunde, en was jarenlang verantwoordelijke en coach binnen kinderopvang. Daar al stond ik zeer dicht bij de zoektocht van mama’s.

Met de jaren groeide de wens naar een nieuwe wending. Tijd voor een volgende stap, een nieuw verhaal, nog dichter bij mezelf. Ik volgde een Postgraduaat Inspirerend coachen, naar het gedachtegoed van Jef Clement. Een aanvullend intensief eigen biografische traject bracht me tot bij Mamaflows.

Coachen is voor mij de perfecte combinatie van nieuwsgierig zijn, het kunnen inzetten van mijn analytisch vermogen en heldere kijk (zeggen mijn dochters), en luisteren om te begrijpen wat speelt.

Ik laat me in mijn coaching raken door verhalen. Ga samen op zoek naar beleving, voelen en willen. De nieuwe situatie van ouders vraagt aandacht. Ik tracht mee doelen helder te krijgen, richting te geven en een eigen weg te vinden.

Mijn stijl is open, rustig en warm. Ik ben enthousiast, daag mama’s uit om op een positieve manier te zoeken wat speelt en dat met lef aan te pakken.

Met de blik vooruit.